Friday, September 11, 2015

#resepi Roti Sosej Roll

Yeah resepi bertuah sebab its's the first recipe to be share here. Boleh buat untuk breakfast or hi-tea tapi aku selalu buat untuk breakfast je. Orang kaya sangat nak hi-tea bagai kan. Meh sini tengok 

Bahan-bahan dia simple je lah kan. Telur sebijik, tepung yg da campur air sikit, sosej potong tiga pastu goreng ke rebus ke sukahati awak-awak la ye, last roti potong dua pastu penyekkan dia!
Lepas dah siap goreng sosej tu, mulakan lah aktiviti rolling merolling. Calit la tepung kat hujung sikit sebagai agen pelekat gitu haa
Dah Habis roll, celupkan lah roti tu dekat telur sebelum goreng. Aku guna sebijik je telur cukup untuk 10 - 12 roll roti. Celup nipis-nipis aje. Api dapur tu jangan lah kecik benor, nanti lagi banyak roti tu serap minyak. Nak sihat gunalah olive oil, tapi i guna minyak sayur aje. Tak mampu la nak goreng benda bebanyak guna olive oil.
Dan Tadaaaaa Siap! Boleh lah makan bersama suami dan anak tersayang. tapi anak boleh tengok jelah sebab baru 3 bulan umur hehe

No comments:

Post a Comment