Thursday, October 1, 2015

#resepi Kailan goreng ikan masin

Sayur kailan, asing sayur dengan batang
2 ulas bawang merah, hiris
2 ulas bawang putih, hiris
ikan masin basah tenggiri, potong empat camtu
cili merah, hiris
sos ikan
sos tiram
perasa
Cara ;

  • Tumis bawang merah dan bawang putih sampai naik bau, masukkan ikan masin, batang kailan dan air sedikit
  • Masukkan sos tiram (satu sudu kecil), masukkan sos ikan (sesedap rasa kau la) hehe. Tambah perasa sikit
  • Masukkan sayur kailan dengan cili hiris. Gaul dan siap! No need garam sebab ikan masin tu kan dah masin. Kalau kurang rasa topup sos ikan dengan perasa. Kalau kurang jugak rasa baru la mintak tolong dengan garam haha
Here my Kailan ikan masin! Favourite semasa berpantang

No comments:

Post a Comment