- Tumis bawang merah dengan bawanh putih sekejap pastu masukkan ayam dan gaul-gaul la sekejap jugak. Masukkan serai dan air sampai tahap ayam tu tenggelam. Tapi jangan la byk sangat air tu, kang nak masuk benda lain, melimpah pulak supnya. Biarkan sampai sup memdidih.
- Bila sup dah mendidih, masukkan cili. Masukkan perencah tomyam (aku guna dua peket, more pekat more merrier! haha) perah limau nipis dan masukkan daun limau purut. Biarkan seketika.
- Masukkan kobis dan lobak. Perasakan dengan garam. Nak tambah perasa pun boleh. Ikut lah sedap tekak nak masin mane.
- Bolehlah masukkan cendawan pulak, around 2 minit kacau-kacau tomyam tu then siap!
Thursday, October 8, 2015
#resepi Tomyam mudah cepat sedap lazat hinggap menghirup mangkuk
Haaa kemain caption post aku kali ni. Haha menunjukkan betapa mudahnya masak tomyam ni. Aku masak semua benda yang senang-senang je. Yang susah-susah campak tepi haha. Resepi ni untuk 4 5 orang boleh tapi macam biasa lah aku masak untuk berdua je, perut suami je dah makan untuk 3 orang haha
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
buatkan linn.. nanti kitaorang datang serang.. Hahaha
ReplyDelete